У Чернівцях відбувся футбольний матч проти расизму

У Чернівцях відбувся футбольний матч проти расизму.






20 коментарів

Ярослав Лучинський
Хух… ну нарешті! я вже думав, так і захлинемося расизмом. А так нічо, нормально стало))
Олег Тудан
Я ничего такого не имею ввиду, но почему мяч на фото БЕЛЫЙ?
Захар Подкидишев
А хто виграв — ВайтНіггєрКлан чи афроукраїнці???)))
Олег Тудан
И, кстати, очень маленький шрифт в копирайте на фотках, непонятно вообще, кто это фотографировал.
Володимир Антонюк
перемогли наші.
Я звичайно схиляю голову перед репортерським талантом Вікторії Яшан, але я так і не зрозумів хто з ким грав? Хто оце придумаву і організував? Хотів новину поширити, але ж тема не розкрита.
ЗІ. А чому справді мяч білий?
Светлана Исаченко
Яшан спочатку треба пояснити, що таке, власне, тема. Бо вона справжня чукча — що побачила, те написала. Для неї головне — «заспівати». Про що, як, чи до ладу — це у «чукчовій» журналістиці цілковито не важливо. Словом «дєвочка с олєньїмі глазамі». (для молодого покоління — є така стара будівельнозагонівська пісня студентів про тундру і Сєвєр).
Богдан Бойко
як би було добре, якби ніхто нікого не ображав…
Вадим Міський
Ого, як вас зачепило! Пані Світлана так люто переймається, бо боїться конкуренції?
Принаймні зі сторони виглядає так…
Олексій Пономаренко
Вадиме, коли ти трохи підростеш, більше дізнаєшься про чернівецьких журналістів, тоді ти не будеш певно ставити подібних по дитячому наївних запитань. Стосовно того, як виглядає зі сторони, Світлана завжди спілкується в дещо жорсткій манері, але тут мушу визнати по ділу)
Светлана Исаченко
Вадиме! Я не сподіваюся — я знаю, що ця «сторона» — не Ваша. Зі «сторони» дубових хлопчиків і дівчаток, які беруть на себе місію відкрити своє прес-агентство, не відаючи, що насправді виставляють на загальний огляд свою дурість, то, можливо, й виглядає, як побоювання конкуренції (це вже чистої води дибілізм). Я насправді люто переймаюся — але не конкуренцією. Конкуренцію, щоб Ви знали, вітає кожний журналіст, бо це означає, що у нашому полку стає більше профі, талановитих спеціалістів. Цьому лише радієш (хочете думати інакше — прошу, Ваша справа), коли людина, тим більше молода, вміє вправно висловити свою думку, причому думку слушну, цікаву, вміє написати гарний текст, розкрити інформацію. Таких молодих людей чимало! А от коли журналістику опускають нижче плінтуса — вибачайте, діти! Спочатку повитирайте носи, відшліфуйте перо, а потім виходьте на люди! Не треба засмічувати інформаційний простір отакими «доробочками», з приводу яких розгорнута розмова. Якби Яшан позиціонувала себе «дівчинкою зі сторони» — та пиши скільки хочеш! Але вона вважає і називає себе журналістом. Коли так — має бути рівень. Ніхто ж не виходить на подіум з відвислим животом, неголеними ногами і у брудному дранті? Ніхто не назве себе інженером, не вміючи зробити креслення? ніхто не візьметься лікувати чи надавати юридичні послуги без грунтовної підготовки і певного рівня професійних знань і вміння? А візьметься — його одразу відшиють. Словом, не треба перетворювати журналістику на прохідний двір. З повагою.
Вадим Міський
Пані Світлано, по суті я мав на увазі чому Ви, журналіст з досвідом, переймаєтесь записом в блозі? Тобто, була цікава природа Вашого переймання ситуацією, нічого більше. З Вашої відповіді вияснилось, що Ви оцінюєте запис в блозі як журналістський матеріал. Відомо ж, що блогерство — це блогерство, і воно має принципові відмінності від журналістики. Хто, як не Ви, мав би це розуміти?

Раз Ви вже зачепили CitizenJournal (здається, Ви його мали на увазі під «прес-агентством»), то ми з Джорджем відкрили громадський портал для громадських новин, а не «прес-агентство». Тому він і не мусить відповідати будь-чиїм уявленням про роботу «прес-агентства». Цей портал має свої визначені цілі, і він їх досягає. Ну і відповідно, блоги Вікторії ніякого відношення до CitizenJournal не мають, а список співробітників порталу Ви можете побачити отут: citizenjournal.info/?cat=about.

Загалом, щодо «дурості» і «дубових хлопчиків»: досвіду побільшає, бачення та практика дошліфуються, вплив зросте. Чого не скажеш про поспішність і гарячкуватість Ваших висновків, котрі показують завидну стабільну тенденційність. Ми про них пам'ятаємо. З не меншою повагою.
Светлана Исаченко
Вадиме! Коли я говорила про прес-агенцію, то мала на увазі саме і лише Вікторію, яка свій блог перетворила в новинну стрічку. Жодним чином це не про CitizenJournal, який я не можу не вітати. (Шкода, звичайно, що у вас в команді з Георгієм нема дівчини для розбиву, аби мої суто ділові наїзди на Яшан справді не виглядали в очах упереджених хлопчаків (це про тебе, конкретизую про всяк випадок) як зведення рахунків старої дурепи, що казиться від віку, з молодою квітучою дівчинкою (тут вже без конкретики, й так зрозуміло про кого йдеться). Написала і думаю собі: може це справді так? Певно, саме в цьому і полягає, як ти пишеш, «природа мого переймання ситуацією». Але попри усі вікові гормональні перетворення, які й породжують «завидну стабільну тенденційність», я залишаюся і відстоюватиме ту точку зору, що журналіст має тримати рівень — у репортажі, газетній статті чи в блозі. Немає рівня — на… з пляжу! До речі, моя пропозиція Вікторії допомогти їй в написанні вправних текстів і загалом в журналістиці (вона про це знає) — залишається в силі. Не хоче скористатися моєю допомогою, хай звернеться до досвідчених журналістів, які допоможуть їй «взяти професію». Ніхто не відмовить — будуть лише раді. Отакі справи. До речі, я чіплялася (дієслово не випадково в минулому часі) щодо непрофесіоналізму не лише до Вікторії. Але імен (образа смертельна — тепер навіть не вітається!) називати не буду. Знову щось понавигадуєте…
Михайло Шморгун
наявність Яшанки в журналістиці іще один показник того, що журналістика в області мертва…
Георгій Боднараш
Мені часто здається, що під прізвищем Вікторія Яшан пише Михайло Шморгун)
Вікторія Яшан
Пані Ісаченко, щоб ви знали, я позиціоную себе не журналістом, а блогером.
Бо до журналіста мені ще дорости потрібно. А про рівень журналістики у Чернівцях, де окрім копіювати, вставляти і перемусолювати одні і ті ж теми, і де про щось дійсно важливе написати, трохи проаналізувавши, може лише кілька людей, нам на парах розповідають.
Вікторія Яшан
Я, принаймні, не хамлю людям, не пускаю їм в очі літачки і нагло не лізу в кадр, коли камера пише.
Мало бути журналістом-професіоналом, треба ще при цьому не зловити зірочку і залишитись людиною, оминаючи грані вседозволеності.
Светлана Исаченко
Золотко, а ти про камеру впевнена? Перефразовуючи Чехова, скажу: якщо людина «чукча», то вона «чукча» в усьому. Хай щастить!
Вікторія Яшан
Впевнена, маю відео)
Олег Тудан
Ну так покажи его всем, что ли, для объективности дискуссии.

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте