Молоді медики провели акцію до Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією

Випускники Буковинського державного медичного університету разом із Всеукраїнським лікарським товариством провели акцію до Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією. 17 травня протягом двох годин на Театральній площі спеціалісти проводили обстеження людей щодо ризиків інсультів. В рамках акції можна було визначити індекс маси тіла, рівнень глюкози у крові експрес-методом та пройти консультацію щодо здоровоого способу життя.

Також організатори повели опитування населення про чинники ризику серцево-судинних захворювань та провели  інформаційну роботу з населенням (видавались буклети, листівки, пам’ятки): співробітниками кафедри надавались консультативні поради щодо лікування виявлених хворих.

Після закінчення акції всі дані порівнювали із таблицею SCORE, де за даними віку, статі, рівня артеріального тиску та холестерину можна визначити ступінь ризику важливих ускладнень АГ, що дає можливість вчасно розпочати діагностичний та лікувальний процес з метою продовження “якісного життя”. Отримані результати будуть використані для формування профілактичних програм щодо зниження ризику АГ і формування здорового способу життя.

Причиною проведення акції стала схвильованість молодих медиків фактом, що артеріальну гіпертензію часто прирівнюють до “тихого вбивці”. І це дійсно так. Адже особливістю хвороби є  те, що не можливо простежити її початок, іншими словами цей же  початок  може стати завершенням.


Фото Студентського парламенту Буковини

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте