Євген Суліма зустрівся зі студентами та молодими науковцями ЧНУ

17 травня в рамках роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Міжнародна співпраця університетів як невід'ємна складова інноваційного розвитку вищої школи», що розпочала роботу у стінах нашого університету, Перший заступник Міністра освіти і науки Євген Суліма зустрівся зі студентами та молодими науковцями.

— Сьогодні жодна країна світу не копіює досвід сусідніх країн. Потрібно цінувати власні витоки. У нашому Міністерстві не існує думки скопіювати чиюсь систему. Українська освіта має своє обличчя, місце, традиції та вектори розвитку, — наголосив пан Суліма.

Зараз у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти щодо вищої освіти: 1187, 1187-1, 1187-2. І затримка голосування за будь-який закон спричинює регрес у цьому напрямку. Перший заступник Міністра освіти і науки впевнений, що проект закону № 1187 може поєднати український і світовий науково-освітній досвід, адже він пропонує поступовий перехід від старої системи до нової шляхом інновацій.

Окрім цього, Євген Суліма зазначив, що Міністерство стимулює співпрацю з вузами світу і пропагує підписання угод не заради угод, а задля вручення подвійних дипломів, заради співпраці українських професорів з іноземними партнерами, подання проектів на гранти та покращення місця українських вчених у науково-метричних базах даних (цитування).

Також студенти мали змогу поставити свої запитання.

Вікторія ЯШАН

Фото Романа ПАЗЮКА

Більше фото на Chnu.cv.ua

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте