Чернівецькі понти: яскраво, дешево та сердито

Текст публікації прибраний авторкою на прохання Олега Жижияна, засновника групи «ВКонтакті» «Це Чернівці, крихітко», за причини: «Щодо статті про ЦЧК — прошу її видалити із сайту ВКУРСІ. Причина — повний наклеп».

66 коментарів

Пані Параска
ЦЧК повна туфта.Не раз займались «кидаловом»!!! І пізніше вони перетворяться в чергову політичну партію подібної до «Рідне місто» або ще в якесь угрупування. Вони вже починають закидувати різні політичні новини. Хоча кричать кругом що аполітичні!
Лариса Репка
Хто зна… Особливо, якщо звернути увагу, що журнал таким поспіхом з'явився в період очікування виборів мера Чернівців. А, враховуючи, що жодному з редакторів номер після верстки чомусь не показали, і остаточний вибір матеріалів залишався не за нами… вбачаю явні підводні течії, тому й умиваю руки.
Святослав Вишинський
У першому випуску ціла сторінка присвячена хвалебній оді депутату Чернівецької обласної ради Андрію Білогорці, який висувався від партії «Рідне місто». В особистому коментарі Олег Жижиян пояснив, що це не політика, а громадський сектор — при тому, що матеріал опублікований у рубриці з красномовною назвою «Політичне питання» (sic). Красномовно.
Лариса Репка
Якщо в першій цитаті вже вказано, що то я, то й друге повідомлення, гадаю, теж було варто підписати, що від мене. Бо складається враження, що то різні люди :) Також, мушу уточнити, що оплатили зрештою не лише мені, ми «витягли» ще 500 грн для ще одного редактора, які, як і першу суму, поділили… Те, що перший номер не буде оплачений авторам повідомили одразу, а от редакторам «обіцялось», потім заперечувалось і т.д.
Щодо другого номеру, я його робила завідомо безкоштовно, розраховуючи отримати хоча б щось і виправити те, що не вдалось у першому випуску (зрештою, все одно не вдалось, бо знов ніхто номер після верстки не показав для вичитки і узгодження, тому й за нього усю відповідальність з себе мушу зняти). Варто зазначити, що засновник пообіцяв пізніше заплатити і за 2-ий номер, і, впринципі, можна зрозуміти, бо гроші ж великі у все це вкладає. Але я ніде не казала, що вимагаю тих грошей, бо повноцінно роботу виконати мені не дали, а те, що вдалось втілити, робила з захопленням. Тож, не думаю, що доречно говорити про те, що не оплатив 2-ий випуск, може й чесно збирається :))))
Святослав Вишинський
Газету «Czernowitz Point» Ви також редагували безкоштовно?
Віктор Довганич
Сміливо, бо правдиво. Чекай у відповідь купу л… а. Підтримую, колего, морально!
Лариса Репка
Я живу по своїй совісті, а інші хай живуть по своїй… Всім воздасться. Тим паче порцію л… а вже отримала, лише після неї і звакжилась написати те на фейсбук.
Віктор Довганич
А хто це на фото з телефоном?
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Фотограф і редактор «Це Чернівці, крихітко!» Олег Жижиян.
Михайло Шморгун
До правди, варто відзначити хороші ділові якості та цупкість боса ЦЧК. І вони багато працюють над ресурсом… Але людські відносини значно важливіші від фінансових профітів…
Лілія Шутяк
Тішуся, що не починала справ з цією людиною. А в мене виявляється чуття)
Олег Тудан
Я ничего не понял, текст бессвязный, как речь пораженного абстинентным синдромом человека. Кто виноват? Кого ругают? Кто молодец и герой?
Олексій Пономаренко
Я зрозумів так: Чернівці поінт журнал, ЦЧК спільнота, хтось не заплатив за шось журналістам, журналісти і не проти, але не всі, але за 1 заплатили, а за другий ні, але й не треба, але й треба, але й забанили, але й обіцяли заплатити, чувак с фотки паганий, список причин чому чувак поганий))
Татьяна Таран
Если коротко:
— Виноваты те, кто самостоятельно согласился помочь в создании журнала, и не оформил документально эти «отношения сношений» (я в том числе). Мы больше так не будем.
— АА Олег Жижиян, начитался психологии манипуляций и Стива Джобса, а собственных знаний при этом не добыл.
— Не было бы всех этих постов, которые начались после публикации в профиле ФБ Ларисы, если бы джентльмен АА не угрожал и не оскорблял в личных сообщениях ВК Ларису Р. Уже после рассчета и, казалось бы, нормального расставания.
— Веселит и то, что сейчас он рассказывает команде, что Ларису купили конкуренты (это такой PR (?) ход у него).
Лілія Шутяк
Мені цікаво, які в цього журналу можуть бути конкуренти?
Максим Козменко
Від себе додам, що та манія і колективне захоплення спільнотою «Це Чернівці, крихітко!», які вирували на початках її появи, у мене викликали скепсис вже самою назвою. Подібних є в кожному місті, а то й селі, по всій Україні й недалекого-далекого зарубіжжя. Нічого особливого, чергове прагнення долучення до решти. Проте амбіції в чернівецької версії «крихітки/дєткі» були неймовірно великі — все і всіх й одразу! Бліц-кріґ з молоддю відбувся вдало. І безкоштовні газети, і написи на майках, чашках, ручках, прапорцях, і проведення флеш-мобів, і постійна підтримка в конкурсах, заходах, концертах, і грамота від Секретаря міськради, і ще щось давали безсумнівну перевагу такої організованої спільноти над іншими прототипами… Та була зимова весна. Важкий березень 13-ого… Запустили журнал. Вся блискавична перемога почала розвалюватися й втрачати свої оптимістичні обриси. Пригадую, мені дуже кортіло мати новий чернівецький журнал, бо їх, чернівецьких, взагалі не існує. Тішився десь в закамарках, що «нарешті!». Але… Дали мені його за 15 гривень. Тоненький такий. Біленький. Цупкенький. І бідненький… Порахував сторінки — 34 текстових. Проглянув вступне слово, перші статті… Розчарувався, як тільки міг! Написав гнівний критичний огляд на 4 сторінки, вказуючи всі побачені мною помилки. Та все ж не виставив і не відіслав авторам. Вже й не потрібно. Лариса своєю заявою попередила й випередила які-небудь критичні зауваження… Я вважаю, що, беручи гроші за видання, автори повинні робити якість відповідну цим грошам. До слова, за 19 гривень я придбав суперовий 168-сторінковий «Міжнародний Туризм», а за 25 — якісний «National Geographic Україна». Що далі?
Святослав Вишинський
Важко сказати, яка з подібних регіональних спільнот була першою, але факт, що такі підписки створені практично в кожному обласному центрі України. Наприклад, «Типовий Франківськ» (43 тис. підписників), «Это Киев, детка! [Типичный Киев]» (178 тис. підписників) — у мережі «В Контакте», і «Это Киев, детка (Типичный Киев)» (21 тис. підписників) та «Это Киев, Детка! (Типичный Киев)» (29 тис. підписників) — у мережі «Facebook».
Татьяна Таран
Сміливо можу сказати, що таки так, поза конкуренцією журнал. А про оплату саме авторам взагалі не йшлося. Тексти у журналі в основному дітей, які вирішили спробувати себе у журналістиці.
Йося Зингельшухер
Журнал не покупал. Пролистал у знакомого. Для себя ненашел ни одной интересной публикации.
Святослав Вишинський
До слова, якщо п. 5 Правил спільноти «Це Чернівці, крихітко!» звучить як заборона «розміщення інформації, що порушує авторські або інші права третіх осіб» — то закономірним є питання передруку на шпальтах журналу фотографій веб-сайту «Буковина Online», котрі, як відомо, підлягають під особливі умови: «Будь-яке використання матеріалів сайту можливе ВИКЛЮЧНО за умови узгодження з редакцією».
Віктор Довганич
Останнім часом всі «тирять» у Миколи Костиняна(не знаю як виділити, щоб з посиланням)фото, напевно, це ознака його професіоналізму.
Святослав Вишинський
Для цього можна використовувати стандартний html-код (як у прикладі):



Проте пізніше ми зробимо простішу систему редагування коментарів на ВКурсі.ком.
Євгеній Семенов
А ось і відповідь:

Перша:
також читайте в 3-му випуску всю правду про колишніх редакторів в офіційному виданні.

ось одна із сторінок журналу — бачите по ФАКТУ результат їхньої роботи.
П. С. наскільки мені відомо, кошти булли оплачені згідно домовленостей. (мова не про перший випуск, бо за перший випуск домовленостей про оплату не було, про це підтвердять, як мінімум 20 людей, там йшлось про винагороду не фінансову)




Друга:
питайтесь редакторів (колишніх), бачу вони пишуть багато на соц.мережах. чорний піар теж піар + у них є звукозаписи із диктофонів (з їх слів) нехай оприлюднять і все стане на свої місця:)

Джерело
Святослав Вишинський
М'яко кажучи, не дуже серйозно дорікати в некомпетентності редактору, який до цього випустив два десятки номерів однойменної газети — в такому випадку свої претензії потрібно було висловлювати раніше. Адже, по суті, журнал і газета у випадку «Це Чернівці, крихітко!» відрізняються лишень кольором, кількістю сторінок і товщиною паперу — стиль і вміст не змінились. Наскільки ж узагалі етично тепер «переводити стрілки» на колишніх колег — коментувати не варто. Всім усе зрозуміло. «Це Чернівці...»
Татьяна Таран
:)) Євгеній, можна, можна, я про диктофони відповім?! Бо про ці помилки Лара вже розписала у особистих повідомленнях АА (там по правопису і т.д, а я за освітою психолог, і пишу з помилками іноді). Так от диктофони: остання зустріч мене, Лари і АА — хтось пожартував про запис на диктофон (чесно, не пригадую яка «сторона»). Далі вже як психолог кажу, — це схоже на параноїдальні та нав'язливі думки, які бувають у тих, кому є що приховувати чи у людей з проблемами психіки(потрібне підкреслити). На моєму диктофоні наразі є всі записи за останні місяці 4. Там записи, які я використовувала для роботи із журналістськими матеріалами, там коментарі простих людей, там коментарі чиновників, спеціалістів, іт.д. Там потрібне мені. Чи потрібні мені багатогодинні промови АА, в котрих суть і підводні течіїї намірів, теорія з книжок на кшталт «Як стати стервом» вловлити можу за декілька хвилин? І вони (мотиви АА)не складні для запам'ятовування без диктофону.
Про Ларин диктофон не скажу, але її знаю з 2008 року. І можливо її диктофон зараз на радіо «Буковина» (якщо не особистий), бо вона у декреті. Але це все деталі і ораторство.
Ще мені цікаво те, що я мовчала до помиїв у спільноті ЦЧК щодо Лари Раренко, про які дізналися від сторонніх людей. Захотіла подивитися, а виявилося, що я там забанена. Хоча з АА і у спільноті чи десь-інде про цю ситуацію після останньої зустрічі не говорила, у соц. мережах чорнити не збиралася. Чому підстрахувався Жижиян? Чому Жижиян дозволяє собі погрожувати людям типу «до тебе прийдуть», при цьому додавши «Не забудь у суд подати»? Про що ця людина думає?
Андрій Тужиков
мені незрозуміло одне — яка цільова аудиторію цієї періодики?
ті, хто цікавляться історією міста чи соціокультурним процесом читають більш грунтовні спеціалізовані видання, а хто не цікавиться -навряд чи й це осилить.Тим паче деякі матеріали не зовсім компетентними людьми й написані.
Татьяна Таран
Як нещодавно повідомив мені мій мозок, до якого дійшло, цільова аудиторія — постійні та активні користувачі ВК-групи «ЦЧК».
Вікторія Яшан
Мені іноді дуже шкода, що до них приєднуються досить розумні люди(((
Володимир Антонюк
Яка цікава дискусія. Просто радість для вух — це ж справжнісінькі Чернівці (дєткі). Фу.
Anastasia Bilous
Правді варто дивитись у вічі. Якою б гіркою вона не була.
А Лара — молодець!
Инна Бучинская
згідна… а то бояться його… й хвалять… журнал не читала й не хочу… а от Лару жаль… тепер не купиться на таке… а щодо ЦЧК-немає мене там… почитала статтю-вирішила зайти, й зрозуміла що дарма, там одні фейки… й декілька задротів… хто ж тоді 40+тис.підписників...?? де вони?? де їх коменти й лайки?? теж фейки… чи накручені підписчики..??..
Діонісія Кернична
Вікторіє, Ви молодець! Журнал за такі гроші міг би бути й якіснішим (я вже говорю не тільки про його зміст та помилки, а й навіть про верстку).
Святослав Вишинський
"… Як і у кожному респектабельному офісі чи потертою державністю конторі є колектив з усім, що витікає і тікає звідти. З «ЦЧК» втекти можна і не встигнути. Криве слово і засновник під псевдонімом АА, не відриваючи ні на мить руки від «червоної кнопки», як Сталін від своєї трубки, відправляє непокірних у бан. Що малює при цьому його уява я не знаю, але стандартний безсмак, як і гумор на офіційній сторінці спільноти, підказують, що то ад адський. Слідкувати, коментувати, бути забаненим у «ЦЧК» — це ще півбіди та трохи часу. Чим є для підписників ця спільнота більш-менш зрозуміло. А от що криється під «Посміхайтеся», «Все буде файно, мацьопки» та «Ми – найкраща у Світі команда», та яку мету переслідує Адмін Адмінич — мені довелося спостерігати та вивести для себе деякі нехитрі здогади. <...>

… Що творить із ще нестійкою свідомістю дітей Олег Жижиян? Оскільки він пропонував команді групові відвідини психолога (хорошого з усіх боків) і часто-густо повторював, що ніякі експерименти він проводити не збирається, а на зустрічах без психолога малював картини панування над Всесвітом і масами, що сповідують релігію таємничого АА, хизувався опитуваннями у «ЦЧК», що не мають політичного контексту і щодо яких можна робити прогнози остраху правоохоронних органів, шалених перегонів суб’єктів «А» і «Б» (маю на увазі будь-що), то й здається мені, що хлопець мітить у президенти, чи хоча б щось чернівецьке містечкове, політичне і з кабінетом.

Намагання маніпулювати «імперією молодих голів» спостерігається і у його публічних промовах та постійному згадуванні імені покійного Стіва Джобса, про якого так багато читав, і у відпрацьованих перед дзеркалом рухах «впевненого у собі Кашпіровського». Можливо, якби за кількістю слів, що так палко повторювалися, стояла хоч якась суть, окрім, «Я вас разом зібрав. Я усіх вас...», моя розсіяна неуважність та акцентуація на «нікому непотрібних» дрібничках не помітила б мрій непростого хлопця з Чернівецької області.

Так, ця людина вміло веде за собою молодших від нього людей. Але мені дійсно страшенно цікаво – куди? Питаю, бо чула від нього і солоденьке «посміхайтеся», і читала про те, що добра людина «Курва. Я знаю де ти живеш». Також спостерігала поведінку всесильного АА, який деспотично і морально знущався над однією дівчиною з команди, погрожуючи їй виключенням з витонченими образами, якщо вона відмовиться бути касиром «Днів народжень членів». Шкода і дівчини, котра плакала, але з команди йти не хотіла.… Росте покоління нових керманичів та виконавців".

(Тетяна Таран, «Броньовик для октябрят», «Сіті», 23 квітня 2013)

Святослав Вишинський
Сьогодні випадково перейшов за посиланням на сторінку «Це Чернівці, крихітко!» в мережі «ВКонтакте» і відкрив для себе, що мій профіль з якогось часу «доданий у чорний список спільноти». Попри те, що я ніколи не був її підписником, не залишив у ній жодного коментаря, допису чи навіть «лайку» — а відтак не встиг порушити жодного з її «правил». Як видно, Олег Жижиян, який приховується за нікнеймом «А.А.», справді не придатний ні до змістовної дискусії — ні до логічного мислення. P.S. У цьому випадку мені шкода, що Олег Жижиян зареєстрований у мережі «ВКурсі», а тому я, як її модератор, не можу, не порушуючи Правил, написати, що він — [видалено модератором]. Каюсь і віднімаю в себе -10 позицій від рейтингу як попередження.
Відредаговано модератором 2013-09-09 13:43:53
Олексій Пономаренко
І еті люді вчать нас не длубатись у носі)))
Самым справедливым судьей считают англичанина Мелвина Силвестра. Однажды на него взъелся нападающий Ричард Керд. Пробегая мимо, он исподтишка толкал арбитра — сначала тихонько, потом сильнее и сильнее. Судья не сдержался и в ответ пихнул забияку. После этого сам себе показал красную карточку и покинул поле.

А загалом, не рівень звертати на подібних пєрсонажей увагу)
Святослав Вишинський
Модератор може вивернутись, заявивши, що написав ствердження у формі заперечення. Він же такий-сякий, але філософ. Персонажі натомість демонструють чудеса ірраціоналізму, діючи за принципом «зруйнуй власний імідж у два кроки».
коментар було видалено
Святослав Вишинський
А особливо групи, до якої не належиш. Щодо «ВКонтакте» в цілому — мережа дуже контрастна. Чимось нагадує старий «MySpace» — від крайнощів «попси» до крайнощів неформату на одній платформі, при тому абсолютно не перетинаючись.

P.S. -10 — якщо по справедливості. Порція риб'ячого жиру для всіх однакова.
Олег Тудан
Да черт с ним, Святослав, наливайте.
Святослав Вишинський
Повертаючись до Правил — коментар процензуровано:

"При том, что я провожу в Сети большую часть суток, мне кажется странным, что можно расстроится из-за бана в даже-самой-классной-группе, если она находится в ВК. Тем более, еще на фотографии в начальном посте видно, что человек на фотографии мало того, что <...>, так еще и полностью уверен, что одел мужские очки.

И да, я согласен на -5.


Олег Тудан
4 червня 2013, 22:14"

За поганий приклад модератор заслуговує на додаткову санкцію в розмірі -10 позицій.
Олег Тудан
Тем не менее модератор продемонстрировал свои возможности остатся «сверху». В таком случае, я наверное заведу себе отдельный портал с блекджеком и этими, ну вы Вкурсе.
Святослав Вишинський
Насправді модератор не дочекається, коли нарешті (сподіваюсь, скоро) відбудеться upgrade двигуна «ВКурсі», так що видаляти коментарі не буде потреби — і функціонал коментування в цілому стане простішим.
Святослав Вишинський
До слова — було б непогано запустити локальний торрент-трекер. Правда, не факт, що дійдуть руки. Хоча двома-трьома сотнями гігабайт фільмів хотілось би поділитись.
Олег Тудан
если бы между черновицкими провайдерами был взаимный пиринг, тогда в этом был бы смысл. А так — зачем заводить трекер, ели скорость скачки не будет отличатся от того же Пиратбея?

Единственное, что да, у кого есть раритет какой, бло бы интересно померятся.
Святослав Вишинський
Дивовижний поспіх — здатись у перший же день (24.06.2013):



— після блокування мережею «ВКонтакте» (24.06.2013):



Особливо якщо крім спільноти є офіційний веб-сайт (станом на 26.06.2013):

Ігор Гамаль
Так, а що ж там сталося? Є подробиці?
Святослав Вишинський
Важко сказати. Але доволі знаково те, що на «правила спільноти» знайшлися «правила сайту». «Кругообіг правил у природі».
Лариса Репка
cs322418.vk.me/v322418954/1d1b/2jCRaSTqSuw.jpg
Подейкують, що ось за це оголошення. Хоча, якщо Олег сам додумався таким чином поставити хрестик на цьому проекті — то хвалю, а якщо ні — йому просто пощастило… Адже група його ненависників (http://vk.com/cv_nord) розкопала у вільному доступі в інтернеті фотографії, де він в не надто привабливому вигляді (в трусах, прикритий рушником, листочком і т.д.). Для нього, як для людини на держслужбі і на доволі відповіднальній посаді це могло вплинути не дуже добре (згадується історія з прес-секретаркою сумсьої прокуратури, яку довели до звільнення за фото в соц.мережі) Тим паче він вже давно хотів позбутись проекту (казав, що продає), а тепер такий шанс. Що ж, що було, те загуло :)
Максим Татарченко
Я вирішив трохи потролити


і Жижиян зразу видалив

Євгеній Семенов

(клікабельно)
Відредаговано модератором 2013-06-26 16:19:16
Святослав Вишинський
Станом на 27.06.2013 адміністрація «Це Чернівці, крихітко!» сумнівається в доцільності відновлення проекту — як і третина користувачів:



Допустимо, що спільноту було справді заблоковано за «накручування» цифри підписників (останнім часом їхнє число перевищило міфічні 50 тис.) — тож у разі поновлення ЦЧК кількість її користувачів може суттєво зменшитись. Але незрозуміло, чому також не працює офіційний веб-сайт — адже до нього мережа «ВКонтакте» ніякого відношення не має. Навіть якби й мали місце технічні неполадки, в ситуації форс-мажору «ВКонтакте» сайт ЦЧК мав би відновитись будь-якою ціною в найкоротші терміни. Це означає, що або адміністрація проекту страждає на короткозорість, або вона сама закрила офіційну сторінку і всерйоз розглядає можливість «злитись».
Аделаида Панькова
Віка, прийми фу фу фу. Ти ще говорила про об'єктивність журналістів????!!! Твої особисті пости-нудні примітивні заміточки аматора. Ця, в основі якої 90 відсотків інформації від Раренко, ще більш менш виїжджає. А так, то мені соромно за молоде покоління " журналістів", які летять на сенсації, ніби мухи( от на мед чи г… думай сама). Роблю висновки, опираючись на твої писання про опозиційні мітинги, те ж ЦЧК. Про калєгу з-за бугра, що бігав з портретами Кличка, взагалі говорити бридко. Я не активний, хоча й підписник, Крихітки ВК, Кличко не мій політичний кумир, та вже набридла та хвиля бруду, що накриває нас. Думаймо всі про понти, владу, корупцію… Найперше ж, про власну душу.
Олег Тудан
Г-жа Светлана, перелогиньтесь
Юрій Хорунжий
ой біда, огорчєнія) стосовно закриття групи) прям не знаю, як я далі жити)) Жижянушка, як завжди в своєму дусі, як не дівчат сумнівних фоткає, так групу в ВК не о чьом)))
Вікторія Яшан
Та то не біда, але от у Чернівцях з’явився свій «The New York Times». Біда, якщо це буде заміна для «ЦЧК».
Вікторія Яшан
Доступ до ЦЧК відновили.
Жижиян не дотримався своїх слів за 24 червня, що якщо доступ не буде відновлено за добу, він залишить це.
Святослав Вишинський
Ситуація мала б спонукати власників групи всерйоз зайнятись веб-сайтом. Проте, як видно, саме цей напрямок закритий — сайт проекту тривалий час не працює. Нині мало хто усвідомлює всі загрози залежності від великих соціальних мереж — стратегічного мислення бракує до першого серйозного інциденту.
Олег Жижиян
Ну що ж, всім дякую за увагу щодо моєї персони та моїх проектів, залишаться написати тільки одне:
про успішних людей завжди пліткують, заздрять та витрачають власний час на їхнє життя.
Щиро вдячний Вам за це:)

З повагою, Олег ЖИЖИЯН.
Татьяна Таран
Всё правильно сказал.
Святослав Вишинський
Краще би перед Ларисою Раренко вибачились. Публічно. «Адмін Адмінович» під ВЕЛИКИМИ літерами.
Олег Жижиян
Бог простить.
Татьяна Таран
Там багато умов, ніби. Розібрався б, чи шо.
Пліткарів багато, ти один. Де правда?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте