Померла Маргарет Тетчер

Сильний керівник, чуйна людина, яскрава особистість, гарна жінка та чудова мама, прем’єр-міністр Великобританії, якого обирали двічі у 1982 і в 1987, померла на 87-році життя.

«Залізна леді», як часто називали Маргарет, була першою жінкою в Європі, яка стала прем’єр-міністром.

Її цитатами та принципами життя керуються й досі. Еsquire у розділ «Правила життя» зібрав всі вислови в одному матеріалі. Ось вони:
Нет ни малейшего смысла быть жалкой мягкой субстанцией в кресле. Разве не так?
То, что нужно Британии, — это железная леди.
Не скажу, чтобы мне повезло. Просто я заслужила это.
Как правило, мне достаточно десяти секунд, чтобы составить мнение о мужчине, и потом оно редко меняется.
Всем в своей жизни я обязана моему отцу, и это необычайно интересно, так как те вещи, которые я усвоила в маленьком городке, в очень скромной семье, — это именно те вещи, которые, как мне кажется, помогли победить на выборах.
Если те, кто меня критикует, увидели бы, как я шагаю по волнам Темзы, они сказали бы: это только потому, что она не умеет плавать.
По мне, консенсус — это процесс отказа от своих убеждений, принципов, ценностей и стратегий. Это то, во что никто не верит и с чем никто не спорит.
Конечно, банальности существуют. Они существуют просто потому, что отражают правду.
Страсть к победе пылает в каждом из нас. Воля к победе — вопрос тренировки. Способ победы — вопрос чести.
Если я буду выступать одна против сорока восьми, мне будет жаль этих сорок восемь.
Америка — это не новый Иерусалим. Ее не могли создать одни святые, а если бы и могли, то вряд ли она добилась бы процветания.
Хочешь перерезать себе глотку? Не приходи ко мне на перевязку.
Нюрнбергский процесс часто обвиняют в том, что это было «правосудие победителей». И это истинная правда — потому что так и было задумано.
Такой вещи, как общество, не существует. Есть отдельные мужчины, отдельные женщины, и есть семьи.
Лечить застарелые британские болезни социализмом — это как лечить лейкемию пиявками.
Каждая женщина, знакомая с проблемами ведения домашнего хозяйства, близка к тому, чтобы понимать проблемы управления страной.
Никто бы и не помнил о «добром самаритянине», если бы у него были только благие намерения. У него также были и деньги.
Когда характер проявляет женщина, про нее говорят «сука». Когда характер проявляет мужчина, про него говорят «отличный парень».
Бывший советский диссидент Владимир Буковский однажды, вспоминая русскую поговорку о том, что не разбив яйца, яичницы не приготовишь, заметил, что видел за свою жизнь много разбитых яиц, но так и не попробовал яичницы.
В сегодняшней Британии «Маркс и Спенсер» победили Маркса и Энгельса.
Быть могущественной — это как быть настоящей леди. Если вам приходится напоминать людям, что вы ею являетесь, вы ею не являетесь точно.
Сегодня у женщины есть море возможностей проявить себя: некоторые из нас даже управляют странами. Но, говоря по чести, нам больше идет ридикюль, чем штык.
Всем нам когда-то приходится становиться бабушками.

34 коментарі

Віктор Довганич
Наші політики думають, що вони вічні.І ведуть себе відповідно.
Олег Герман
Дуже сумно…
Невже навіть у такій ситуації Вікторії було ліньки зробити нормальний пост? По-перше було б доцільно вказати хоча б приблизний час настання смерті (тобто дату); по-друге, цитати наведені російською, наче це була її рідна мова; по-третє, розповідь так і закінчується на цих цитатах, бо зробити якийсь підсумок, висновок чи бодай напис «весь світ дуже сумує...» знову ж таки було ліньки...((
Вікторія Яшан
дякую за суб’єктивну критику. щось не подобається – напиши краще.
Олег Герман
Тобто змінусувати і Вам 40 балів рейтингу?=))
Олег Герман
Ой, уже 50… Помилуйте! Що ж я Вам такого зробив?=))
Олексій Пономаренко
Ти все ще за циферки переживаєш, сараку)))
Олег Герман
А Вам, пане, яке до того діло?=))
Олег Герман
Вибачте за різкість, але Ваш коментар тут недоречний. У даному випадку за «циферки» переживає Вікторія, а я з іронічною усмішкою прокоментував її дії.
Та й «Залізна Леді» заслуговує кращого допису…
Олексій Пономаренко
Допис я писав, але відволікся. А яке мені діло, мені ж і вирішувати) Рахуйте лайки і далі) Про Маргарет у цьому ракурсі я б сказав, що вона за життя набрала 5 мільярдів лайків, але всеодно померла)))
Олег Герман
Дивуюсь Вам і надивуватись не можу. Ви — людина, якій є діло до чужих лайків (ми обидва знаємо чому), але в той час дивуєтесь людям, яким є діло до своїх. Критикуєте людей за жовч у коментарях, будучи звичайнісіниким провокатором, у чому я вже переконався, мовчки перечитуючи Ваші коментарі. Так наберіться вже сміливості і скажіть мені, щоб я не коментував записи людей не зі своєї компанії, бо мені не місце серед вас. Так хоча б стане все на свої місця.
Олексій Пономаренко
)))))))))))))))))) Вибачте, але пісяв окропом від такої плам«яної рєчі))) Мені по фіг на лайки, і те що ми обидва знаємо, ви знаєте мабуть один, бо я так і не зрозумів про що ви)
Насправді проходив повз, підколов з лайками. Не більше, не менше. А у вас схоже манія преслідування)
До речі, я здається під якимось вашим дописом нещодавно лайк ставив, що говорить про те, що я все ж об»єктивно дивлюсь на речі, якщо у мене немає настрою до тролінгу)
Олег Герман
Не треба настрою, само по собі виходить=))
Просто будьте більш послідовним у закидах, бо Г-сподь не наділив мене третьою сигнальною системою, щоб я міг вгадувати Ваш настрій=)))
А якщо вже так кортить продемонструвати вийняткове почуття гумору, то видайте збірник авторських жартів і обіцяю, що придбаю Вашу книгу в день презентації=))
P.S. «Прикол» зараховано
Олексій Пономаренко
Яка послідовність у тролінгу? Тільки тролололо, тільки хардкор)))
А взагалі мені приємно, що ви читаєте мої коментарі, та ще й аналізуєте)))
А жарти нажаль не писав з часів КВНівської молодості, тож зекономлю вам ваші кровні)
Маріанна Антонюк
Це була дружня порада, до речі. Варто таки дослухатися. Часом можна навіть подякувати.
Михайло Шморгун
До речі, я б не був настільки однозназний у оцінках.
Багато ліваків, або аргентинців щиро бажали тетчер смерті і нині ненарадуються…
Коротше — не все так просто…
Святослав Вишинський
Коментар російського економіста Михаила Делягина:

Святослав Вишинський
Коментар Сергея Доренко:

Михайло Шморгун
Доренко в точку! Тетчер залізна леді на фоні аморфних совітських лідерів.
Олег Тудан
Умерла старуха Тэтчер, ну как тут не откликнуться, несмотря на то что я уже десять часов подряд работаю.
«Крупнейшим ублюдком, которого мы когда либо знали,» назвал Тэтчер Дэнни Моррисон, политик из партии «Шин Фейн».

Так оно и есть.Я согласен.
Стала премьер-министром в 1979 году.
В 1981 году заключенные ирландской революционной армии, среди которых был Бобби Сэндс, только что избранный депутатом парламента Великобритании, объявили голодовку. Они требовали вернуть им статус политических заключённых, тогда только что у них отобранный, и выдвинули несколько требований поменьше, такие как право не носить тюремную робу, право не делать тюремную работу, право на один визит, одну посылку и одно письмо в неделю, право на свободу связи с другими заключёнными и право на помилование.

Тэтчер, несмотря на огромное общественное давление не пошла на уступки. Заключённые IRA тоже не пошли. Первым,5 мая 1981 года в тюрьме Мэйз, умер от истощения, после 66 дней голодовки депутат Бобби Сэндс. Ему было 27 лет. На похороны пришли тогда 100 000 человек.
Вслед за Сэндсом умерли ещё девять его товарищей. Тэтчер не дрогнула.

В 1983 году она начала войну с Аргентиной за Фолклендские острова, находящиеся у побережья Аргентины И захваченные Великобританией бог знает когда, когда ещё не было Панамского канала и скалистые холодные острова были стратегически важны. В войне погибли 255 британских военных, и 649 аргентинских военных, среди них весь экипаж крейсера «Генерал Бельграно».
.
Следующим массовым злодеянием премьер-министра была её война против английских шахтёров. Забастовка шахтёров в 1984 — 1985 годах не сломила желания Тэтчер уничтожить неприбыльную угольную промышленность, и дама премьер-министр полностью уничтожила угольную промышленность Великобритании оставила без работы десятки тысяч людей. Повергла в нищету десятки тысяч семей.

Это только несколько страниц из биографии кумира наших либеральных экономистов и политиков. Но все кровавые.

Лимонов 
Святослав Вишинський
«Чуйна людина».
Михайло Шморгун
тонкий тролінг Святослава...) тетчер була б у наш час хорошим затребуваним політиком, але не в толерастичній європі, а десь у псевдодемократичних автократіях…
А радянське кліше «залізна леді», тихонька заздрість радянських лідерів та восхваляння її совками, то скоріше діагноз.
Хоча Яшанці простітєльно. У неї ще роки навчання попереду) Але загалом пічалька, втратили бабу-салтичиху європейського штибу…
Святослав Вишинський
У мережі «ВКурсі» варто заборонити слова «троль», «тролити» і «тролінг» та прирівняти їх до нецензурних.
Ігор Гамаль
Чого це раптом? оО
Святослав Вишинський
Тому що деякі слова вже давно викликають синдром nausea.
Олексій Пономаренко
Щодо самого посту, то мені звичайно шкода людини яка помирає, он у мене в під"їзді навпроти моїх вікон на вихідних чоловік випав з третього поверху, шкода його. Але якогось захоплення в мене Марго не викликала ніколи. І до речі не всі так сумують, наведу кілька цитат мого друга, відомого багатьом чернівецьким блогерам, англійця Пола:
GOOD NEWS EVERYONE...THE BITCH MARGARET THATCHER IS DEAD...WOOHOO!!! Unfortunately she died peacefully but there will be many millions of English people who are very happy today anyway))))
Максим Козменко
Чомусь спроектувалося мені одразу після всіх співчутливо-критичних відголосків про політику й інтимне життя Маргарет Тетчер як через 20, може й менше, може й більше років відійде у вічність наш теперішний Прем'єр-Міністр і в малознаній нам Киргизії будуть активно висвітлювати його постать з його справами як суспільно-економіко-політико-культурно-науковий феномен дружньої тоді України. І нехай, — казатимуть вони, — не всі жителі української держави поділяли ідеї великого й «співчутливого» політика, та все ж він зумів їх впровадити… Проте в Україні тим часом, щоб не сказати більша частина народу, скажу дехто, все ж втішався з відходом у стан незворушності урядовця-посадовця початку ХХІ століття… І що нам до Тетчер, у нас власні є:))
Адам Чесноков
Не вважаю, що потрібно приділяти багато уваги смерті Маргарет Тетчер, але є у її особистості таке, що подобається мені. Подобаються лідерські якості, рішучість, сміливість. Якщо жінка йде у політику, то їй потрібно проявляти чоловічі якості. Дома жінка має залишатися жінкою, а в політиці — ні. Набагато гірше коли політик проявляє у політиці слабкість, нерішучість, власні фобії. Ось подивіться на нашого Федоровича. Він народився під знаком Рака, а Раком керує Місяць, який символізує жіночність і материнство. Чоловік думає лише про сім'ю, про свій дім, а не про державу. Не політик, а жінка. Ось таких потрібно не вибирати.
Максим Пансик
Пане Адам, а хто з існуючих нині політиків за астрологічними прогнозами є найкращим і найкориснішим для України? Особливо цікавлять лідери опозиції.
Адам Чесноков
Думаю, що проблема більше не в самих політиках, а в усій системі. Астрологи кажуть, що гороскоп в України поганий, тому потрібно змінювати всю систему. У першу чергу мають змінитися люди. Люди повинні вміти відстоювати власні інтереси, відчувати відповідальність, а не сподіватися на доброго царя.
Українські землі в астрології символізує знак Тельця. Президент має бути реалістом, ясно бачити цілі, мати план, має не роз'єднувати минулим народ, має менше говорити, а бути більш практичним, ну і рішучим, і сміливим, щоб боротися з корупцією, проводити реформи. Важко сказати хто із лідерів опозиції найбільше підходить під цей опис. Можливо, що Анатолій Гриценко. Найбільшу популярність серед лідерів опозиції має Кличко. Але у його випадку не ясно, що він буде робити, коли здобуде владу.
Думаю, що йде до гіршого. Зараз ми бачимо як руйнуються дороги, мости, рвуться труби, падають будинки. Застаріла інфраструктура, яка створювалася ще за часів СРСР уже віджила свій вік. Наступає період катастроф, і наступному керівнику держави буде нелегко.
Максим Пансик
Перепрошую за надокучливість, але зацікавило — можете розкрити гороскоп Олега Тягнибока?
Адам Чесноков
Не знаю часу народження Тягнибока. Є астрологи, які визначають час народження, знаючи дати подій життя, але я ще не досягнув такого професіоналізму.
Олег Тягнибок, мені здається, кращий для вуличних акцій, для опозиційної діяльності, ніж для спокійної роботи у владі. У своєму досьє писав, що Скорпіони-політики часто фанатично борються за свої переконання і ідуть до кінця. Ось, наприклад, Геббельс помер в бункері з Гітлером. Усі повтікали: і Гімлер, і Герінг, і Борман.
Думаю, що з О.Тягнибоком будуть пов'язані зміни, бо Скорпіон — це символ трансформації. Якщо Тягнибок здобуде владу — його зміни будуть добре відчутні. Лише потрібно бути йому більше реалістом, прагматиком, мудрим.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте