У дитсадках Чернівців приховують інформацію про епідемію вітрянки

Нещодавно зіткнулась із неприємною інформацією, що дітям, хворим на вітрянку, у довідках для дитячих садочків пишуть за діагноз БРОНХІТ. Поцікавившись у лікарів чому так, батькам відповідають: «Ну, ви ж розумієте… нас у садочках попросили не писати справжній діагноз задля уникнення закриття на карантин». Та й справді, закриття не є вигідним ані для директора закладу, ані для людей, які там працюють. Та й батьки, діти яких є здоровими, не мають з ким їх залишити в разі виникнення такої ситуації.

Загалом простежується єдина перевага: вітрянкою легше перехворіти у дитячому віці. Але якщо у сім’ї є ще кілька чад або батьки такою хворобою не хворіли??? Що робити?

От що ще цікаво: скільки таких байдужих батьків назбирається за два тижні поширення вірусу??? Чому вони дозволяють лікарям порушувати клятву, ризикуючи здоров’ям дітей???

9 коментарів

Маріанна Антонюк
я звісно вже нічому не дивуюся в нашій країні, але… все-таки не уявляю: як можливо приховати вітрянку? Вітрянка — це ж не «свинячий грип», який лише лабораторно можна визначити. Вітрянку ж видно неозброєним оком, до того ж довгий час навіть після одужання.
Галина Маслак
Вітрянка і бронхіт. Супер! Це ж майже те саме. Інкубаційний період вітрянки 3 тижні. Бідні діти.
Вікторія Яшан
Маріанно, приховують той факт, що епідемія є.
Вікторія Яшан
Дають санепідемстанції хабарі, щоб садочки не закривали.
Сергій Воронцов
А що таке «зіткнулася з неприємною інформацією», це зараз так джерело інформації визначають. А що таке " у садочках"? А де коментар фахівця?
Святослав Вишинський
З якого приводу тут обов'язково повинен бути коментар фахівця?
Сергій Воронцов
Святослав, з приводу того, чи справді не визнають епідемію, тому що офіційна статистика, яку подають в МБ фіксує якраз різке підвищення захворюваності. Офіційна. Тобто, вже перше спростування того що пишуть. Чому дільничий лікар має опікуватися інтересами дитячого садка. З якого переляку? Який тут звязок. Чи мають закриватися садочки — варто спитати фахівця. За яких умов це робиться і так далі. А не від експерта можна було б поміркувати. Який хабар може дати санепідемстанції дитячий садок? Чи не легше СЕС зрубити з якогось ресторану чи супермаркету набагато більше? І тихо. А у пропонованій схемі ще мають бути задіяні дільничі лікарі.
Маріанна Антонюк
а в МБ ціла стаття про епідемію вітрянки. І посадовці це вроді як визнають.
Вадим Міський
У Чернівцях взагалі цілком «легітимно» приховувати інформацію про можливе зараження та епідемії. Більше того, варто лише чиновникам захотіти — і жодної офіційної інформації отримати буде неможливо, бо схожа інформація потрапляє під дію «Переліку відомостей з обмеженим доступом» міськради, до якого начальники виконавчих органів можуть на власний розсуд додавати документи (отут про це детальніше: v-miskyi.vkursi.com/5312.html).
А Кримінальний Кодекс, доречі, передбачає кримінальну відповідальність за «перекручування відомостей про захворюваність населення» (238 стаття).
Це було б дуже хорошою і доречною темою для глибокого дослідження, Вікторіє.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте