Олег Наливайко: "Інтернет-версії видань розвивати потрібно, проте вони дають лише 5% доходів"

Про проблеми та нові тенденції розвитку ЗМІ, про враження від візиту до Ради Європи поділився зів своїми чернівецькими колегами Олег НАЛИВАЙКО, під час розширенноого засідання правління Чернівецької обласної організації НСЖУ, а також під час власної прес-конференції, що відбулися сьогодні.

Панує загальна думка, що друковані ЗМІ через тиск Інтернету та складнощі із матеріальним забезпеченням зникнуть вже через кілька років. Однак, голова НСЖУ запевняє, що це не зовсім так обгрунтував свою думку використовуючи статистичні дані щодо передплат та продажу друкованих ЗМІ: «За 2 півріччя 2012 р. було передплачено 16 млн 752 тисячі друкованих видань. В Європі ж спостерігається падіння друкованих видань в середньому на 16%».

– Говорять, що зараз потрібно розвивати в першу чергу Інтернет-версії газет. Безумовно! Проте, американські та європейські колеги, які вже вклали у цю справу чимало коштів кажуть, що дохід від друкованих видань залишається для ЗМІ основним й він складає аж 95%,- запевнив Олег НАЛИВАЙКО.

Журналіст додав, що окрім нових тенденцій свого розвитку, на сьоогоднішній день вітчизняні медіа стикаються з низкою проблем.

Читати далі на CitizenJournal

4 коментарі

Ігор Гамаль
Цінність друкованих видань стає все нижчою через те, що вони доносять інформацію до читача з суттєвим запізненням в порвнянні з інтернет сайтами.
Ліквідація друкованих новинарних видань це тільки питання часу. Залишаться тільки «якісні», аналітичні видання.

Всі газетні видання в Чернівцях вже давно збиткові. Без вливання фінансів від політиків вони б вже давно були ліквідовані.
Маріанна Антонюк
все сказане — свята правда. З одним «але». У села, ледь віддалені від траси, оперативно доносить інформацію хіба що проводове радіо-«брехунець». Якщо його там ще не розформували. Тож чутки про смерть паперових газет значно перебільшені.
Маріанна Антонюк
до речі, не думаю, що МБ збитковий.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте