Конкурс декламаторів Шевченківської поезії виграв студент матфаку

6 березня у Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича відбувся фінал конкурсу декламаторів Шевченківської поезії, присвячений 199-річниці з дня народження поета. Для того, щоб потрапити у фінал, учасникам потрібно було попередньо записатися та виступити на відбірковому етапі. З понад 50 охочих, у фінал пройшло 25, серед яких найбільше студентів філологічного факультету і факультету педагогіки, психології та соціальної роботи.
“Цього року дуже багато охочих, тому і в фінал пройде більше студентів, ніж зазвичай.”, – зазначила співоргінізатор конкурсу і член журі Лариса БЕРЕЖАН.
Цей рік також відзначився ще й тим, що були присутні студенти інших ВНЗ міста (БДМУ та ліцеї). Одна з учасниць навіть потрапила до фіналу.
Учасники традиційно декламували дві поезії: перша– вірші Кобзаря, друга – поета-сучасника. З поміж перлин творчості Тараса Шевченка учасники вибрали такі: “Думка”, “Катерина”, “Неофіти”, “Сова”, “Тополя”, “Наймичка”, «Сова», «Минають дні, минають ночі», «Якби ви знали паничі», «Княжна», «Утоплена» й ін. А от з сучасних поетів найбільшою популярністю відзначилась Ліна Костенко. Глядацькими симпатіями відзначались вірші Юрія Андруховича та Андрія Любки.
Андрій ВЕРЕШКО, студент інженерно-технічного факультету: “Ці поезії дійсно є сучасними, адже сповна відображають життя сучасної молоді, її проблеми та радощі.”.
Переможців вибирали за двома критеріями: власне декламування та літературно-музична композиція.
Результати конкурсу:
І місце: Сивак Олеся (філологічний факультет) та Василович Олена (філологічний факультет);
ІІ місце: Бук Ярина (філологічний факультет, кафедра журналістики), Калинюк Наталія (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи) та Грита Богдана(факультет педагогіки, психології та соціальної роботи);
ІІІ місце: Череп’юк Володимир (філософсько-теологічний факультет), Літовська Юлія (факультет прикладної математики), Данилко Христина (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи), Тимків Надія (філологічний факультет) та Лазоревич Ірина (філософсько-теологічний факультет).
Гран-прі виборов Мельник Олександр, студент та Голова парламентської групи факультету прикладної математики. Він вразив всіх присутніх незвичним декламуванням вірша Юрія Андруховича “Танго “Біла троянда”“.
Вітаємо Сашка з перемогою!!!
 
ei1f4suNquw
Фото з соц. мереж

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте