Про моржів та купання на Водохреща

В холодну зимову пору, побачивши людину, яка збирається зануритись у крижану воду,  ми вже не дивуємося і не вважаємо таких відчайдухів диваками. Зараз чимало людей захоплюється саме зимовим купанням.  Напевно, вже важко дізнатись, хто ж першим і коли наважився на такий екстрім. Лише одне не викликаємо сумніву — ця людина була сміливою і добре знала про цілющі властивості води. Нині серед буковинців таких екстремалів з кожним роком стає все більше. Армія моржів поповнюється щороку, особливо під час Водохреща.

Безстрашні моржі вже мають певну підготовку та досвід і з нетерпінням чекають кожного наступного сезону. Шукати нагоди  їм не потрібно: адже загартовування організму є не тільки способом зміцнити імунітет чи розважитися, а й стилем життя. 

Стереотипи про те, що можна захворіти? Вони таких не визнають! І ні нежить чи застуда, якими їх лякають песимісти, не зупинять прихильників холодної  води. Погляньте, які задоволені, осяяні позитивною енергетикою їх обличчя.

Саме через таких позитивних людей, які своїм прикладом закликають поповнювати лави моржів, їх кількість щороку зростає, а традиції переходять від покоління до покоління.  Адже існує повір'я:  хто тричі пірне у крижану воду на Водохреща, змиє з себе всі гріхи і хвороби. А уявіть, якщо це робити не один раз в рік, а частіше? Здоров'я вам!
Вікторія Яшан,
спеціально для програми «Доброго недільного ранку, Буковино» ЧДТРК «Буковина».
Фото з купання чернівецьких моржів 2012 року взято з сайту gazeta-bukovyna.cv.ua

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі