Вже скоро Новий рік...

У мене в голові не вкладається одне: за кілька годин Новий рік. Це свято завжди було для мене особливим: я обіцяла собі, що змінюсь на краще, виправлюсь, стану більш дорослішою у своїх вчинках. Проте цьогоріч нав'язливе відчуття ніби-то зникло. Може, подорослішала? Бо зрозуміла, що змінитись можна тоді, коли цього хочеш. І починати все з нового аркуша можна не лише з нового календаря.
   365 днів попереднього, поки що цього, проминули швидко та непомітно. Так, неначе канули в лету. Враз нічого не залишилось. Окрім фото і море згадок десь у пам'яті.
Рік 2012 був щедрим на незвичні івенти, щасливі дні, успішні справи, приємні моменти, цікавих людей, щирі откровенія. Але не обійшлося і без розчарувань, обломів та інших пркирих моментів для «закалки характера».
   Він пройшов під егідою Школи Практичної Аналітики. Прийом заявок розпочався якось символічно на мій День народження. Побачила афішу на сайті кафедри, думала, що не прийду, на шару заповнила заявку, і пройшла.
Як для 1 курсу чернівеьцкої журналістики ШПА була для мене великим відкриттям. Доступ до інформації, про який тоді навіть викладачі не могли двох слів зліпити, перші спроби написати аналітичні статті та багато гупових практичних завдань, чого не скажеш про університет.

Потім було 2 роки Вкурсі, де познайомилася з блогерами, яких читала ще до того, як сама створила свій аккаунт.

Протест проти реорганізації книгарень. Це, мабуть, одна з найяскравіших подій, і в результаті, одна з найболючіших проблем. Що ми будемо робити тепер без Букініста?

Далі за маршрутом — перший всеукраїнський проект — «Майстерня вуличних акцій», де три дні разом із молодими активістами з різних куточків України планували вуличні акції від «А» до «Я».
У результаті стала учасником трьох демонстрацій: під Верховною Радою проти закону Колесніченка-Ківалова,

біля будівлі Посольства Республіки Білорусь в Україні(м. Київ, вул. Коцюбинського, 3) відбулася вулична акція солідарності української громадськості із білоруськими журналістами та громадськими активістами під назвою «Слово – є, свободи – немає!»,
 та під Головним управлінням МВС Україниакція протесту “Стоп свавіллю влади!”, з вимогою припинити переслідування молодих громадських активістів. У театралізованій формі ми показували затримання та переслідування молоді міліцією та іншими держорганами.


Це була чудова нагода познайомитися з відомими на всю Україну громадськими діячами Олександром Солонтаєм, Володимиром Чемерисом, Олександрою Матвійчук, Назарієм Боярським та Тетяною Печончик.


Єдиний відпочинок влітку також був пов’язаний з неформальною освітою та громадською діяльністю. З командою Українського Народного Дому поїхали до табору  «Ойкос» навчатися як робити форум-театр. Окрім цього Ігор Бабюк розповів ще й про активізацію молодих виборців у період виборчої кампанії 2012 року.



Студреспубліка. (Цій події я присвятила чимало матеріалів, та й ви самі вже певно знаєте що це). Море незабутніх вражень, яскравих емоцій, цікавих знайомств і можливість проявити себе.


Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Chernowitz.


Це був рік суцільної самореалізації, самовдосконалення та самопрояву. Змін на краще. Разом із чудовими людьми провели три акції:

–«Жовта картка українській міліції»,
 
–День пам’яті жертв Голодомору,



– Марафон написання листів.


 Не обійшлося без першого в житті мінародного проекту
 

та участі в виборах Голови студентського парламенту ЧНУ.

Хочу подякувати команді ШПА та ЧЕСНО за можливість знайти себе, хороших друзів та надійних партнерів у подальших справах,  AISECу за веселе вивчення англійської, організатором Студреспубліки за те, що взяли прес-секретарем, керівництву Меридіану за незабутні моменти та Марині Львівні за цікаві зустрічі в Букіністі (і не тільки там).
 
Піаніст з Франції


Зустріч з Ірен Роздобудько та Андрієм Курковим
 
Зустріч із Максом Кідруком
 
Дякую за те, що Ви є!!! Що ж ми будемо без Вас робити?
Не можу не згадати людей, яі зробили цей рік більш яскравим та подарували незабутні моменти: передаю привіт Вадиму Міському, Вані Данелюку, Танюшці Марценюк, Максиму Кияку, Віталію Шарлаю, Маринці Скінтей, Наташці Борісовій, Наталці Склярчук, Юлії Червенюк, Джорджу Боднарашу, Володимиру Карагяуру, Лілії Шутяк, Людмилі Померанцевій та всім-всім, хто був поруч у приємні та важкі моменти.
Рік провалу передвиборної кампанії Михайлішина, скандалів Забродського, екстравагантності Кобевка та мого колєги – «блогєра по Фейсбуку» Довганича, Казкової Русі та Gangnam style, добігає кінця. Тож нехай 2013 буде до нас добрим, привітним, щедрим на натхнення, посмішки та хороших людей. І щоб без кінців світу)))

Міцного здоров’я, родинного затишку, творчих успіхів, найдіних друзів та вірних коханих. А все решта буде… З Новим Роком!!! З новим щастям!!!

12 коментарів

Захар Подкидишев
Це просто блєск — поставити фотку із впертими своїми сіськами у Михайлішина, і одразу ж написати, що цей рік — рік провалу його кампанії))))
Щиро спродіваюся Віка, що наступного року ти хоч трохи почнеш дружити зі своєю головою...)))
Вікторія Яшан
Фото забрала, а то ти заздриш своєму начальникові.
Маріанна Антонюк
то лі дєло написати патетичний пост про Бандеру, запевнити, що «ми збудуємо Українську Україну», засудити тих, хто «фінансуються іноземними розвідками, і шкодять нашій державі» — після оплачуваної роботи на благо команди ставленика олігарха. Мені просто цікаво, Захаре — коли ти щирий? Коли вважаєш, що Віка «не дружить з головою», чи коли це вважаєш про всіх, хто тебе оточує — що вони не мають ні пам'яті, ті логіки, ні здорового глузду…
Питання риторичне. З Новим роком. Хай у цьому році до всіх повернеться совість.
Захар Подкидишев
Відверто кажучи, трохи дивно, що про щирість, совість та про тих, хто «фінансуються іноземними розвідками, і шкодять нашій державі» мені намагається розповісти людина, яка працювала на ЮВТ, яка свого часу за посередництва ВВМ вела переговори з ВФЯ про створення парламетської республіки, а потім, знову ж таки за посередництва того ж ВВМ, ледь не взасос цілувалася з ВВП, коли підписувалися газові угоди. А тепер ця людина працює на «крілика», який у лютому 2010 року своїм колабораціонізмом, фактично, позбавив ЮВТ президенства.
Михайло Шморгун
Правди не існує, вона померла в інтерпритаціях…

Маріанна Антонюк
З Новим роком, Захаре. Твоя суб'єктивна інтерпретація подій хай буде на твоїй совісті. Яка нехай, повторю, повернеться і до тебе також.
Ну і не хвилюйся так, «ця людина» більше до тебе не звертатиметься. Ну принаймні поки побажання не здійсняться :)
Маріанна Антонюк
перепрошую, випадково натиснула, що «не подобається», і не знаю, як це змінити. Насправді — подобається. Гарний підсумок Вікторіїного року.
Ярослава Максимюк
Віка, писати про організацію акції «День памяті жертв Голодомору» трохи неетично. Тим більше, що твоя участь у тій акції була не така вже велика.
Вікторія Яшан
Це з твоєї сторони якось неетично таке казати, коли не знаєш деталей, а більше – фактів. Коли в міській раді подавали повідомлення, нам сказали, що у «Свободи» через півгодини після на с акція і краще домовитися робоити разом. Але ж я не написала, що була ЄДИНИМ організатором.
Ярослава Максимюк
Віка, на таких датах не можна піаритися. Мені так здається.
Олег Герман
Такий собі публічний підсумок, мов «подивіться, яка я»… Але власне в цьому і полягає функція блогу. Все-таки хочеться вірити, що у новому році Ви, Вікторіє станете трохи дорослішою. З Новим Роком Вас!=)
Віктор Довганич
Шкода, що не встиг побачити фото з Михайлішиним. Думаю, незважаючи на протести Захара, фото треба повернути, рукописи ж бо не горять! Бажаю, Вікторія, знайти смисл того, для чого Ви це ВСЕ робите. Якщо хочете стати політиком, тоді зрозуміло, якщо Вам просто подобається цим займатись, то продовжуйте — у Вас гарно виходить. Вітаю з Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаю великого кохання і гарних друзів!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте