Кіно для людей, які живуть вже і тепер: чернівецький режисер презентував альманах короткометражок "Україно, Гудбай!"

Сьогодні у Чернівцях – презентація альманаху короткометражних фільмів «Україно, Гудбай!». Це результат роботи творчої лабораторії, створеної для пошуку шляхів розвитку українського кіно. У реалізації проекту були задіяні близько 500 людей, знято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю понад 6 годин.

31 жовтня у кінопалаці ім. О.Кобилянської відбувся допрем’єрний показ 6 стрічок, які увійшли в прокатну версію. «Побачення», «Борода», «Пиріг», «Янгол смерті», «Як козаки у Космос полетіли», «Ядерні відходи» – 6 різних історій для глядачів, які живуть вже і тепер, кіно для сучасників і про сучасників, світ, в якому відтворено проблеми міграції, самотності та вибору. 115 хвилин насолоди від українських режисерів і сценаристів, акторів і продюсерів, операторів і звукорежисерів, художників та освітлювачів.

Центральним фільмом альманаху, як за сюжетною лінією і драматичним розвитком подій, так і за тривалістю, виступає «Борода» – переможець номінації «Кіносценарій» Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» 2011року.
Його ім’я давно вже не пам’ятають односельці. Для всіх він просто «Борода». Проте одного разу борода зникне. Довгоочікуваний приїзд дочки змінить все його життя...

Читайте далі на citizenjournal.info/?id=1432

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте