Співпраця з парламентом? Легко!

18-20 вересня у Львові за підтримки Вестмінстерськогоконсорціумуу співпраці з Лабораторією законодавчих ініціатив, Центром європейської інтеграції, Могилянською школою журналістики та Ресурсно-аналітичним центром «Суспільство і довкілля» відбувся тренінг для українських неурядових організацій на тему «Співпраця громадських організацій і парламенту».

Метою тренінгу було опанування українськими неурядовими організаціями знань, умінь і навичок, необхідних для підготовки доказової бази для Комітетів Верховної Ради України, презентації позиції громадськості перед Парламентом, а також забезпечення інформаційного супроводу діяльності.
Було відібрано 18 учасників, що спеціалізуються на захисті прав людини, а також мають досвід або амбіції співпраці з Верховною Радою України.

Тренінг тривав 3 дні. Навчальна частина включала:
  • ознайомлення з формами та стратегіями роботи з Парламентом і парламентськими комітетами;

  • опанування практичних рекомендацій щодо роботи з Парламентом (збір доказів, підготовка звітів, презентація доказової бази);

  • вивчення українських і зарубіжних прикладів ефективної співпраці громадських організацій і парламентських комітетів;

  • ведення інформаційної кампанії громадськими організаціями;

  • випробування набутих знань під час інтерактивних завдань;

  • прослуховування лекції з «Теорії масової комунікації» від медіаконсультанта Дмитра Крикуна.



Тренінг «Співпраця громадських організацій і парламенту» є частиною Програми посилення кадрової спроможності Апарату Верховної Ради України, який реалізують Вестмінстерський консорціум і українські партнери.
Учасники тренінгу матимуть можливість випробувати набуті знання шляхом підготовки звітів для відповідних Комітетів Верховної Ради України під час комітетських чи парламентських слухань.

4 коментарі

Святослав Вишинський
Посилання на файли зображень у мережі Інтернет не можуть бути file:///C:\Users\ADCC~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg — не слід копіювати у вікно допису текст із картинками, на сайт вони таким чином не потраплять. Для розміщення ілюстрацій у меню редагування тексту є окреме поле.
Олег Тудан
Святослав, что за дикая шапка у сайта? Окно в клетку, безысходность, какой-то экзистенциализм.
Святослав Вишинський
Хедер змінено тимчасово у зв'язку з протестом проти закону про (de facto) цензуру. Зображення решітки «клікабельне». Детальніше на сторінці «Підтримай свободу слова».

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте