По той бік екрану: надихаюче, творчо та моментами навіть смішно

Міжнародна відеопоетича премія «Бук 2012» вручається уже втретє. Проте цьогоріч вона складалася з конкурсної та позаконкурсної програм. Модератором була Катерина Бабкіна.
Скрінінг-ліст (позаконкурсна програма)
Розпочали перегляд з відео про Португалію. Дивакуватий хлопець, розмальований клоуном з великим як бараболя червоним носом їздив на велосипеді і весь час говорив про свою країну. Моментами його було жаль, трохи смішно, та загалом не вразило.
Змінити декорації  запропонувало Арт-Поле, з голосом Юрія Андруховича та музики Karbido. Дивно, вражаюче, хвилююче. Неймовірно, цікаво та захоплююче.
А потім  було по троє представників з Німеччини, один з Бельгії та ще один з Нідерландів. А хто що показував я не пам*ятаю. Проте пам*ятаю відео.
Найбільше потішило про вседихаючі речі. (Everything was breathing). Але воно було дуже швидке і втомлювало очі. Особливо весело було тоді, коли хтось в залі вигункнув, що «найприємніше для очей було дивитися на потилицю персонажа», бо вже тоді камера призупинялася і очам ставало легше.
Ще відео про море; робота, зроблена в режимі комп*ютерної гри та дівчина з трояндами, яка yадзвичайно ніжно ходила по

Шорт-ліст
Було шість номінантів. Відеопоезією Птахи / The birds Ніколай Краб/ Ніколай Краб, Маленьке місто / Small town Ніколай Краб / Максим Дондюк, Юрий Самсон, Николай Краб, Тонка нитка води / Thin thread of water Мар’яна Максим’як / Станіслав Гуренко, Яна Алтухова (незалежний комерційний продаєш повного циклу, іміджевий проект «Red Glass») я вражена не була.
Здивувало відео Ніжність /  Fondness Юрій Андрухович / Ольга Михайлюк, Арт-Поле, CUBE, Karbido
Я була настільки вражена, що навіть переписала кілька рядків на свій лад: по той бік ліжка, по той бік ніжності ножем колючим у грудях ріжутьсядо тебе… почуття
А перемогла відеопоезія  Without you 2 / Юрій Андрухович, Ольга Михайлюк, Арт-Поле, Karbido. Проте номінацію у перспективі віддали найсмішнішому та самому творчому відео про Броди Андрію Шийчуку.Він отримав всі книги, що були видані для 3 фестивалю Меридіан.
Автор зумів вразити молодь, знявши на відео місцевий парк, а саме свою прогулянку по ньому. В один момент на екрані з*явилися ноги автора(він знімав себе догори дригом). Навіть Катя Бабкіна зазначила, що це тренд.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте