Країна, де за правду потрібно "платити"

Під час відвідин Києва випадково потрапила на PolitClub Портнікова. Спочатку було дитяче захоплення від того, що студія справді виглядала так, як на картинці. Потім — гордість від перебування з такими чесними, приємними і простими людьми. (Завжди думала, що відомі діячі мають бути з задертим носом.) Вони відверті, вони єдині, хто так зухвало і не боячись говорить правду.

Але останнє відчуття, з яким я вже виходила зі студії — відчуття огиди. Огиди від того, в нашій прекрасній Україні панує безлад і ми не хочемо цього змінювати: передвиборче розігрування владою мовного питання, провокації на протестах проти мовного закону біля Українського дому в Києві, закриття «LB.ua» і останнє, що вже гедь виводить — катування ТВі: телеканал вимкнули в 11 містах, а директора звинуватили у несплаті податків.



З розповіді Миколи Княжицького на ПолітКлубі стало відомо, що уряд заборгував йому 3 мільйони 25 тисяч гривень, які він у вигляді податку на додану вартість сплатив українській державі.

Сам прем’єр-міністр каже, що держава регулярно всім вертає ПДВ. Проте гроші телеканалу так і не повернули. Окрім того ще й порушили кримінальну справу. Але суть у іншому: можливо, це маніпуляція через те, що канал доносить надто відверті речі для народу? Неосвіченим стадом правити легше ж...


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте