Не будь байдужим!

9 червня чернівчани знову нагадували про необхідність притулку для бездомних тварин. Таку акцію протесту благодійна організація «Захист безпритульних тварин — Не будь байдужим!»проводить уже вдруге.
Спочатку на Центральній площі за підтримки танцювальної студії «Move on» відбувся танцювальний флеш-моб, потім-протест проти жорстокого поводження із безпритульними тваринами.
Учасники з болем говорили про жорстокі методи поводження із тваринами і віддавали у добрі руки маленьких кошенят та собачат.
  Закінчилося все ходою. Під час якої учасників супроводжували працівники міліції. Згодом сталася сутичка. Як пише один із учасників Василь Виноградов у соц.мережі: «Це сталося на вулиці Ватутіна (біля магазину Колос) через те, що собачка однієї із учасниць спорожнилась на тротуарі. Власниця почала шукати чим прибрати за собакою, але не встигла. Продавець торгової точки преси почав нецензурно лаятись, згодом вибіг та схопив дівчину за руку, почав виривати поводок з собакою та штовхати власницю. Учасник акції, який йшов поруч, заступився за дівчину, зав’язалася бійка. Згодом небайдужі перехожі вступилися в конфлікту ситуацію, та працівники міліції. Продавець поводив себе агресивно, навіть не вибачився за свою поведінку перед дівчиною. Випадок зафіксований, складені протоколи. Сьогодні в Чернівцях температура досягала +30 градусів, можливо це є поясненням поведінки продавця – перегрівся під кінець робочого дня».












7 коментарів

Альберт Комарі
Слухайте, дістали вже з цими клятими псами! Вештаються по вулицях зграї, дитину одну не можеш нікуди пустити, особливо у спальних районах. Коли когось із вас покусають чи ще шось, от тоді подивлюся, шо будете волати!
І серуть дійсно на кожному кроці! Хто такий розумний — нехай сам і дає гроші на їхнє утримання в притулку!
Немає молоді чим зайнятися, от і маються х… нею!
Вікторія Яшан
Альберт, я вас розумію, тому, що в мене така сама ситуація з собаками в районі. Але сама маю собаку. Тому і їх розумію.
Маріанна Антонюк
Альберте, абсолютно згідна про зграї і про дітей, яких неможливо випустити. Але те, що робить оця молодь — це вихід. А те, що робить (а ще більше — чого НЕ робить) міська влада, і не лише міська — це безвихідь.
Відстріл собак (я не про скажених чи агресивних) — це не лише погано з точки зору всілякої моралі, це ще й неефективно і нерезультативно. Вони лише потужніше розмножуються. Стерилізація — тим паче, що є можливості робити це малим коштом завдяки різноманітним західним грантам, варто лише докласти невеликих зусиль чиновникам — це результативніше. А відповідальність за викидання взятих собі тваринок на вулицю (високі штрафи, наприклад) — це друга складова результативності.
У Німеччині собак не відстрілюють. Але вони там зграями не бігають. Там просто цінують життя — і людини, і дитини, і собачки. А результатом є порядок.

P.S. До речі, дитину в Кіцманському районі загризли не бездомні собаки. То був свійський ротвейлер. І навіть за фактичне вбивство дитини його господар «аддєлался льогкім іспугом». Що вже казати про тих, хто бере тваринку, а потім викидає на вулицю, бо набридла — вони взагалі безкарні.
Альберт Комарі
дівчата! по-перше, міська рада — це окрема зад… ця, про яку навіть устидно говорити.
по-друге, був би радий, якщо б стерилізація проходила більш ефективно. і зону резервації потрібно зробити ДАВНО!!!
по-третє, безвідповідальних хазяїв отих злобних псяк я би сажав за грати ЧІСТО КОНКРЄТНО!!!
і в-останнє. у мене дитина дуже боїться вуличних псів. тому і мої висловлювання щодо них. якшо б мав зброю, не знаю, чим би все закінчилося…
ну, і взагалі собак недолюблюю. більше вподобаю людей ;)) ну, і котів. трохи… а найбільше — тхорів, мишок, крисок і т.д.!!! ;))
Маріанна Антонюк
а я от чим більше людей взнаю, тим більше… ну ви зрозуміли. Тому нам з вами зброю до рук давати не можна — на планеті лиш кішки і мишки лишаться))))))))))))
Альберт Комарі
ну, ми з вами розуміємо одне одного ;)
Святослав Вишинський
"...10 червня 2012 року близько 11 години дня з особливою жорстокістю, садистським методом було вбито річне цуценя (битою) біля будинків по вул. Червоноармійській №63,63-а,59,59-а чернівчанином, що мешкає в одному з тих будинків. Це відбувалося на очах мешканців вищевказаних будинків, перехожих та малолітніх дітей, які на той момент перебували у дворі". («У Чернівцях чоловік забив битою цуценя на очах у дітей. Де була міліція? (+відео)», «BukNews», 16.06.2012).
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте