Вічний календар

Вчора о 13:00 у сквері ім. Франца Йосифа Олександр Кирилович Макарчук розповідав про свій диво-винахід — вічний календар. Виявляється, що григоріанський календар має декілька недосконалостей, основна з них-він щороку «губить» по кілька секунд. Та й на друк календарів кожного року витрачаються мільйони гривень.

Вчитель-методист фізики та астрономії зі Сторожинецького ліцею винайшов унікальний календар у 2000 році. Він має 13 місяців, рік налічує 364 доби, кожен місяць має по 28 днів та починається в понеділок, відповідно свята і дні тижня постійно припадають на одні і ті ж дати. Такий календар називається вічним, бо він тисячоліттями залишатиметься незмінним.

За вічним календарем в році з’являється місяць між серпнем і вереснем, названий винахідником грибень, зайві хвилини і секунди, виведені в один додатковий тиждень раз в шість років. Такий рік буде високосним, та на відміну від сучасного календаря, буде довшим не на один день, а на цілих 7. Таким чином кожних шість років в грудні буде 35 днів.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте