Чи можна сподіватися на чесність від політиків?

Чи можна сподіватися на чесність від політиків? Про це сьогодні говорили на круглому столі «Політичні партії Буковини за чесні вибори», який організували учасники громадського руху «Чесно».

Місцевим політикам було запропоновано підтримати шість критеріїв доброчесності, а в результаті — підписати меморандум на підтримку проведення чесних виборів на Буковині.
6 критеріїв доброчесності включають в себе:
1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини.
2. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.
3. Непричетність до корупційних дій.
4. Прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя.
5. Особисте голосування в парламенті (для діючих депутатів).
6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів (для діючих депутатів).

Також присутні політики мали змогу висловити свою думку стосовно того, чи можливо провести чесні вибори. Представники були від різноманітних партій. А от жодного представника від регіоналів не з*явилось.

Рух чесно був створений 29 жовтня 2011 ркоу під час акції «Фільтруємо парламент за 24 години!» з метою активізації громадян для очищення майбутнього параленту від недостойних депутатів.
Він є відкритим для громадських організацій та індивідуальних учасників та не підтримує жодного політика ччи політичну силу.
Діяльність зосереджена на двох етапах: до початку виборчої кампанії та після її старту.
На 1 етапі планується провести громадський аудит — спільно з жрналістами та громадськими активістами перевірити нинішніх 450 депутатів на відповідність шістьом критеріям. На другому — експерти та аналітики разом із волонтерами та активістами проводитимуть дослідження кандидатів-мажоритарників.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте