Книжковий протест: шумні звуки плескання книжкою об книжку, "начитані" східці і невичерпно творчий потенціал охоронців, які так безпалєвно "кукали" у двері




Директор книгарні «Букініст» Марина Лібанова розповідає журналістці телеканалу «Чернівці» Генрієтті Беух про непотрібність реорганізації.




Один із найактивніших протестувальників — Андрій Тужиков прочитав два вірші-свій власний та вірш Івана Добруцького на тему сьогоднішнього протесту.










Активісти з різними лозунгами, проте ціль одна — не дати реорганізувати книгарні.



Своїми піснями підтримав протест Сергій Василюк.



З дверей облради систематично хтось виглядав, проте бачивши фотоапарат, — швиденько ховався. А от людей пускати у приміщення йому вдавалося настільки добре, що навіть не потрапляв у кадр.




Охоронців ця дія привела в шок і вони вже більше не виглядали. А якась бабуся, проходячи повз, одну книжечку все ж таки поцупила зі східців.



Книжку навіть левові в рота поставили, аот пан Гайничеру від книжки відмовився, мовляв така в нього вже є.



Серед активістів була і я. Ну не можу віддати свій рідний «Букініст» та й інші книгарні у лапи цих… ні, зовсім не левів, а цих злодюг, яким так необхідно декілька зайвих приміщень у місті або зробити там пивні та борделі. Де я тоді буду купувати українські книжки? Як тоді моє місто буде таким, де книгарень було більше ніж кав*ярень?

Дорогі депутати, я думаю у вас ну зовсім не буде часу, щоб переслідувати мене десь у темних перевулках за останню фразу. Я думаю, вам є чим зайнятись. Придумуйте і далі безглузді законопроекти, проти яких буде повставати народ. Вам же треба показати, що ви щось робите. Але ж не таким чином.

2 коментарі

Захар Подкидишев
Во всей этой ситуации просматривается один позитив: молодёжи не безразлично, что происходит в нашем городе, и она хоть как-то, но выражает свою гражданскую позицию. Но есть у меня один вопрос на который я никак не могу найти ответ — а где были госпожа Либанова, нынешние деятели от оппозиции, и другие активисты преклонных годов, когда цинично уничтожили «Кобзарь», книжный магазин «Мистецтво» (Центральная площадь,5), книжный магазин по адресу ул.Шевченка,23. Это только те, которые сразу вспомнились. А их, поверьте, было больше…
Олег Тудан
о, я помню магазин на Шевченка)) А в Мистецтве уже десять год как книг нету.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте