Шельменко-денщик та зізнання у коханні на сцені театру

Сьогодні була в театрі ім. Ольги Кобилянської на виставі «Шельменко- денщик» за мотивами однойменної комедії Григорія Квітки-Основ*яненка.
Вистава має типічний сюжет: батьки не хочуть віддавати свою доньку за молодого капітана. Вона ж, в свою чергу, не хоче виходити за багатія, якого не любить.
Але постановка вражає оригінальністю: жива музика на сцені (музиканти навіть змогли “зіграти” свійських тварин ), гарні декорації (де ставком був акваріум і виглядало надто смішно, коли актори йшли топитися), костюми та виконання ролей (найбільше запам*яталась Смерть — хлопчик у білому халаті з косою кожного разу, коли хтось хотів втопитися у тому ставку-акваріумі вибігав на сцену, мовчки підкарадався до героя, але йому доводилося йти без жертв та сон Шельменка на початку вистави, під час якого той мало не впав з возу).

Головний герой — Шельменко дуже любить гроші. Він зміг би проміняти на них дружину, дітей та будинок. Але, на щастя чи то на жаль, у нього всього цього немає.
Основне його завдання — виконувати вказівки капітана Скворцова, який по вуха закоханий у доньку свого дядька генерала Шпака -Прісіньку.
Сковрцов наказує передати Прісіньці листа, але денщик передає його старому Шпаку. Той сварить дочку і наказує їй вийти заміж за багатого вояжера Лопуцьовського, якому вже відмовило в одруженні 14 дівчат.
Проте не судилося і вп*ятнадцяте...
Прісінька і Скворцов тікають, щоб обвінчатися, Лопуцьковський закохується у злу доньку Тпрунькевича (яку Шпак хотів одружити з Скворцовим, бо та була донькою її ворога). Та й Шельменко знаходить своє кохання.

Окрім цього, в кінці вистави на сцену вийшов молодий чоловік з величезним букетом білих троянд для того, щоб зізнатися у коханні своїй дівчині і запропонувати їй вийти заміж. Це було неочікувано і викликало у всіх здивування. Ех, як я їй по-доброму заздрю!!!
А на виставу обов*язково підіть!!!


3 коментарі

Святослав Вишинський
N.B. «Будь-яке використання матеріалів сайту можливе ВИКЛЮЧНО за умови узгодження з редакцією». («Про видання») Наскільки відомо, редактор «Буковина Online» Микола Костинян категорично забороняє передруковувати ексклюзивні фотографії видання без дозволу.
Вікторія Яшан
дякую, буду знати)
виправилась)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте