Чи працюють запити на інформацію?

В рамках вивчення стану туризму в Чернівцях, я провела дослідження чи працюють інформаційні запити. Виявилося, що із 5 запитів у жодному не було відмовлено та інформація виявилася цілком якісною.

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, кожен громадянин має право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, та ст. 6 п. 2, що визначає умови обмеження доступу до публічної інформації.Що ж, перевіримо як це працює.
Надсилаємо запит у Львівську міську раду меру Андрію Садовому з надією на те, що цей лист буде перенаправлений до тієї людини, яка відповідає за запити.Формулюємо запитання.
Просимо надати інформацію про стан туризму в м.Львові, а також проблеми та перспективи розвитку сучасного туризму в місті,інформацію про об'єкти ЮНЕСКО.
І повну копію документів, які засвідчують розвиток програм туризму в місті.Відповідь отримуємо досить вдалу(зважаючи на те, що її надали за 1 день): згадується і про конкурентні переваги Львова у порівнянні з іншими містами, дані про
розробку та реалізацію Стратегії підвищення конкурентоспроможності м.Львова до 2015 року спільно з консалтинговою компанією Монітор Груп та Фондом «Ефективне управління», відзнаки Львова, статистику.Решта інформації пропонують переглянути на сайті таким чином:"Додаткову інформацію стосовно Львова можна отримати на офіційних інтернет-сторінках Львова: www.city-adm.lviv.ua  та www.lviv.travel. Також Ви можете завантажити новий каталог туристичних продуктів Львова в розділі «Путівники міста» на офіційному туристичному порталі Львова www.lviv.travel.".
У Чернівецьку міську раду надсилаємо 4 запити.
1-про стан туристичної галузі в м.Чернівці;
2-стосовно розподілу та витрат бюджетних коштів на розвиток туристу.;
3-
просимо надіслати  інформацію про внесення ЧНУ ім.Ю.Федьковича до спадщини ЮНЕСКО та комплекс заходів, які вжиті або будуть вжиті для того, щоб популяризувати університет серед туристів;
4-
про витрату коштів на “Програму розвитку туризму в м.Чернівці на 2011-2012 роки.”а також інформацію про виконання цієї програми станом на 2011р. та січень, лютий 2012р.
І якщо 2,3 та 4 запити отримуємо досить деталізовані відповіді, то на 1 -відповідь є на сайті.
Переходимо на сайт… Дійсно, відповідь на запитання є.Але могли б її скопіювати в запит.
Отож, проаналізувавши 5 запитів, можемо зробити висновок, що вони допоможуть нам у дослідженні.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте