Школа практичної аналітики. Вступ. Загальні враження

Школа практичної аналітики створена для студентів, молодих дослідників та громадських активістів. Це один із небагатьох проектів, які проводяться не за рахунок спонсорів, фондів чи грандів. Відвідування для 22 осіб, які пройшли співбесіду абсолютно безкоштовне. В це число потрапила і я. Тому хотіла би поділитися своїми очікуваннями, пізніше — емоціями після перших двох занять.
Як все сталось...
23 січня, в свій день народження, я побачила афішу і подумала: чому би не спробувати своїх сил? Заповнила заявку, відправила на вказаний емейл та й вже цілком забула… аж раптом (десь через тижні два — 10 лютого) до мене подзвонили і запросили на співбесіду. Через день я вже сиділа в аудиторії, де панував шум та гам, оскільки всім було цікаво що ж там запитують, та чекала своєї черги. Настала й моя. Запитували де навчаюсь, що таке якісна журналістика, що значить аналітика, які останні новинні події світу мене цікавлять. А потім: ви вірите в масонів? Я здивувалась, адже не очікувала, що аналітика хоч якось пов'язана з масонами. І тут ляпнула, що як раз читаю книгу Дена Брауна ''Утрачений символ''.
В той же вечір я дізналася, що мене взяли. Писку з радості було на  всю хату. Батьки, які вже давно заснули, од тієї моєї радості прокинувшись, швидко вложили мене спати.
За день було перше заняття.


Дерево в лампочці як символ, яблука на деревах як очікування та бентежні покарання для порушників правил.
На першу лекцію я, як завжди спізнилась.Але добре, що того ніхто не помітив(бо якщо запізнишся на пару в ЧНУ, то це гірше, ніж атомна війна, а особливо на пару до Л.Є.)і всі ще мирно стояли чекали за дверима, поки їх запрошуть.
Двері відчинилися.Виднілась простора кафедра.Нам роздали бейджики з нашими іменами, ручки та блокноти.
Потім роздали папірці у вигляді яблук, де ми писали свої побажання, які чіпляли на дерево.
Після перегляду презентації школи,
було встановлення правил та покарань для порушників.Згодом була кава-пауза.За ці 20 хвилин можна і кави-чаю випити і познайомитися з учасниками школи поближче.

Згадався Артек...
21 день минулого літа я провела в МДЦ ''Артек''.Там ми кожного вечора сідали в коло і обговорювали як пройшов день.Цей процес в ШПА називають рефлексією.Це добре, коли є можливість висловитись про переваги і недоліки, про те, що сподобалось і не дуже, про те, чим цей день відрізнявся від твоїх очікувань.
Закінчує завжди Віталій Шарлай.Я завжди боюсь, що він скаже мені, що я задала запитання, яке не стосується аналітики, що я читаю книжку Дена Брауна, слухаю лектора та ще й дивним чином встигаю записувати, замість того, щоб зосередитися на чомусь одному більш потрібному.Боюся того, що одного разу я все ж таки серйозно запізнюсь і доведеться писати ще одну аналітичну статтю.
А так все добре.Мені дуже подобається.Я й навіть не знаю, що буду робити, коли школа закінчиться.
Але попереду-накйращі спогади.Отож приєднуйтесь!!! Не пожалкуєте!!!!!


Фото Георгія Боднараша

8 коментарів

Михайло Шморгун
Масони — узнаю свого колєгу Бойка…

Проект ШПА уже можна назвати унікальним для Буковини, рєбята постарались… Позитивні відгуки лунають з різних джерел, від різних людей. Так тримати!
Богдан Бойко
я до масонів «нічо не маю»)))
Михайло Шморгун
але віриш )))) і шукаєш «родствєні души»… Парадигма «масонства» притерпіла трансформації, оскільки стара форма (про яку ти питав у пВікторії), не витримує жодної критики в умовах інформаційного і постінформаційного суспільства… А лякати людей чимось треба… Образ «нового масона» зустрічаємо в фільмі Матриця «перезавантаження» у героя «француза, Меровінгена» (його філософія це детермінізм де немає місця Свободі-- є лише причини і їх наслідки)… Крім того, відсилаючи до нетократії Барда і Зодерквіста "інформаційне масонство" буде буденним явищем… Про що свідчить, хоча б наявність потужних закритих груп у соц.мережах, які здатні впливати на цілі «гільдії» та сфери повсякденного життя консьюмеріата…
Богдан Бойко
п. Вікторію про масонів не питав. Наразі ця тема для мене не цікава.
Вікторія Яшан
та всеодно хтось же із вас 4 запитував
Катерина Вілігорська
Обіцяю вже точно приєднатись!
коментар було видалено
Георгій Боднараш
Хах-ха)) Про масонів я спитав, щоб пізнати інтереси дівчини. Слава Богу, вона цим не цікавиться))
Однак, про більш доцільну категорію людей — корпоратократів, варто було б поцікавтися)) це не зашкодить))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте