”Київ, Іринінська, Лифарям”...


12.11.2011р. в Чернівцях відбулася
презентація книги Олександра Балабка
Київ, Іринінська, Лифарям
Вечір про слово, музику та пісню, про те, що робить світ безсмертним, розпочався мелодією з опери — пара молодих людей танцювали балет. Згодом Ірина Персанова — солістка Національної опери України — виконала пісні ” Полюбіть листопад”, ”Дощ над Парижем”, ”Актриса”. На події були присутні дружина пана Олександра; відома поетеса Тамара Севернюк; редактор радіо Культура, викладач Київського національного університету ім. Т. Шевченка Галина Дацюк.  Пані Галина каже, що знала автора ще тоді, коли він був просто Сашком. Вони навчалися в одному вузі — Київському державному університеті.Пам'ятаєйого молодим, веселим парубком. Таким він і залишився.
  Олександр Васильович поділився з присутніми творчими планами. Зізнається, що вже четвертий рік працює над романом про Олександра Вертинського і впродовж цього часу відвідав усі його зупинки — від Шанхая до Парижа. А книжка Київ, Іринінська, Лифарямз'явилася спонтанно, незаплановано. У ній йдеться про Сергія Лифаря — молодого талановитого балетного танцівника, хореографа та балетмейстера. Вона вийшла у видавництві БукРек. 30 серпня автор приїхав передати диск, а 15 вересня книгу вже презентували на Львівському книжковому форумі.  
  ”Книжка чудесна, надає духовного піднесення, — саме після таких захоплених відгуків про видання я вирішила придбати її і прочитати.


2 коментарі

Вікторія Яшан
Довідка:
Олександр Балабко закінчив Інститут журналістики, працював у газетах «Культура і життя» та «Край», у журналах «Місцеве самоврядування», «Людина і влада», в тижневику «Столиця», у 2001-2006 рр. був головним редактором газети «Вечірній Київ». З 2002-го газета виходила чотири рази на тиждень, а з липня 2004-го — п’ять разів. Від 2002-го редакція заснувала додаток «Вечірній Київ плюс». У цей час це була єдина українська газета, що передплачувалася для українських громадських і культурних осередків Москви. У листопаді-грудні 2004 року за рішенням Київради було видано 6 спецвипусків накладом більш як 300 тисяч примірників для інформаційного забезпечення Помаранчевої революції. Громадськість Києва і України відзначила вихід 17-тисячного її номера у січні 2003 року, а в березні 2006-го – 100-річчя газети.
Олександр Балабко — лауреат премій «Золоте перо» Національної Спілки журналістів України і «Незалежність» Київської організації НСЖУ.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте