Леонід Каденюк знову на Батьківщині

  3 листопада перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк приїхав у Чернівці для того, щоб взяти участь у відкритті залу «Україна – космічна держава» у музеї авіації та космонавтики клубу юних техніків «Кварц». На відкритті також побували Е.І. Кузнєцов (заступник Генерального директора Національного Космічного Агентства України, Б.Г. Лапідус (заступник директора Київської філії Національного центру аерокосмічної освіти молоді України), С.О. Дячков (виконавчий директора УМАКО «Сузір’я»), О.В. Петров (голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об'єднання «Сузір’я»), брат Леоніда Каденюка-Володимир Каденюк (голова правління міського центру УМАКО «Сузір’я»).
  Гостей радо вітав завідувач Чернівецьким музеєм авіації і космонавтики Яценко Віталій Васильович. Згодом він представив гостям експозиції музею. Едуард Іванович Кузнєцов навіть зазначив, що побував у Києві на відкритті трьох музеїв, але чернівецький вразив його найбільше: поряд із експонатами були інформаційні стенди. Після того, як Леонід Костянтинович перерізав святкову синю стрічку, відбулася конференція, де обговорювалися проблеми та тенденції розвитку української аерокосмічної галузі.
— Коли відбудеться наступний політ українського космонавта? ЗМІ багато говорять на рахунок цієї події, але політ якщо і буде, то не раніше 2014-5 року.
— Чи потрібна вам, Леоніде Костянтиновиче, проходити підготовку для того, щоб знову полетіти? Підготовки, як такої, не потребую. Необхідно пройти лише останній етап-знайомство з новою командою.
— Що ви відчували під час польоту? Це дуже цікаві відчуття, їх потрібно було осмислити і порівняти з земними, але це було неможливо, бо там все по-іншому. На жаль, ще немає такого приладу, який би вимірював рівень емоцій.
Леонід Каденюк навіть подарував музею книгу про свій політ і запевнив, що без освоєння Космосу людина не зможе сповна насолодитися земним життям.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте